User Tag List

Results 1 to 3 of 3

Thread: Solutions on Undervoltage on Bus

  1. #1
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Philippines
    Posts
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Solutions on Undervoltage on Bus

    Hello,

    Can you please help me.
    I run Load Flow Calculations and Short Circuit Analysis on ETAP.
    I have critical and marginal errors which notifies undervoltage.

    Can you please inform me of any solutions I can try to make the system work?

    Thanks in advance.
    I attached the single line diagram and the error

    Name:  Error.jpg
Views: 142
Size:  65.1 KB
    1drv.ms/b/s!ApNYZbXp5ME7lYVtLQD5q561hRHC0w

  2. #2
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    IL
    Posts
    190
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I would double-check your transformer taps are set-up correctly, along with incoming utility voltage

  3. #3
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    SE USA as far as you can go
    Posts
    2,698
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Your SLD is not coming through.

    I would Address the feeders to the 6.9kV bus to raise voltage, first. Check the taps on the transformer screen and make sure you are adjusting properly. They are typically on the LV windings so the "-" taps will cause the voltage on the LV side to rise. Thus using the -5% tap will raise your 6.9KV. Once you do this, you may or may not need to adjust taps on the 6.9kV-400V transformers; but if needed to can do it on those as well.

    Word of caution, is make sure you run analysis on the system under no-load or lightly loaded conditions to confirm you don't have an over voltage situation.
    "Just because you're paranoid, doesn't mean they're not out to get you"

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •