User Tag List

Results 1 to 3 of 3

Thread: generator tap

  1. #1
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Raeford, NC
    Posts
    3,689
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    generator tap

    Today we tapped a 480v 3 phase line that is fed from a generator. The tap goes to a 480v primary / 120/208 secondary transformer. There was no neutral on the 480v side. Now when on generator power we have lights ( MH ) flickering and going off and on. When we switch back to utility no problem. Generator running fine only 37kw load on a 100kw generator. What could be going on? Transformer was fed from same switch gear as the other 480v line.
    Organized people are people that are just too lazy to look for their stuff

  2. #2
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    New Jersey
    Posts
    26,595
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    What is the voltage of the fixtures 120 volts? Is it possible that the transformer X0 is not properly bonded?
    Rob

    Moderator

    All responses based on the 2014 NEC unless otherwise noted

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Raeford, NC
    Posts
    3,689
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by infinity View Post
    What is the voltage of the fixtures 120 volts? Is it possible that the transformer X0 is not properly bonded?
    Yes, 120v on the lights. Every thing ran fine before we tapped the 480v generator line. Every thing runs fine when we are on utility. Its just on gen power
    that is now causing a problem.
    Organized people are people that are just too lazy to look for their stuff

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •