User Tag List

Results 1 to 3 of 3

Thread: Transformer Grounding

  1. #1
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    Vancouver BC
    Posts
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Transformer Grounding

    This is actually embarrassing that I'm asking this, but I can't seem to find the right clauses to back it up... Major brain fart day!

    At an industrial site, we have a 600V, 3ph, 3w outdoor panel feeding over to a little temporary 600-120/208V transformer... there's a buried ground electrode around the 600V panel, but nothing at the temporary transformer location. We are running Teck cable (w/ bond wire) from the big panel to the little transformer and I can't for the life of me recall if we need to run a separate ground wire from the buried electrode at the panel to the little transformer Xo (as opposed to using the bond wire in the teck cable). I mean, I'm pretty sure we do, but I can't find the right backup info??

    Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    San Francisco Bay Area, CA, USA
    Posts
    8,744
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I moved this from the Engineering forum to here because it is likely more related to CEC issues.
    __________________________________________________ ____________________________
    Many people are shocked when they discover I am not a good electrician...

  3. #3
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    Canada
    Posts
    32
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Bigjabe View Post
    This is actually embarrassing that I'm asking this, but I can't seem to find the right clauses to back it up... Major brain fart day!

    At an industrial site, we have a 600V, 3ph, 3w outdoor panel feeding over to a little temporary 600-120/208V transformer... there's a buried ground electrode around the 600V panel, but nothing at the temporary transformer location. We are running Teck cable (w/ bond wire) from the big panel to the little transformer and I can't for the life of me recall if we need to run a separate ground wire from the buried electrode at the panel to the little transformer Xo (as opposed to using the bond wire in the teck cable). I mean, I'm pretty sure we do, but I can't find the right backup info??

    Thanks!
    If the bond wire in the teck feeding the primary of the transformer is large enough to also be the ground for the secondary(#6awg),it can be used as per 2018 code. 10-212(2) and there is a good diagram in appendix B (diagram B 10-11) explaining it.
    Last edited by Eddy_Current; 03-15-19 at 09:58 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •